top of page
Aerial View of Islands

BIENVENIDO A SAVE THE NATURE

Leer más
Inicio: Bienvenidos
Inicio: Blog2
Buscar
  • Foto del escritorsave the nature

Moren 93.000 persones a España per la contaminació.

Cal restringir el trànsit ", sentencia la biòloga Cristina Linares, investigadora de l'Escola Nacional de Sanitat, a Madrid. L'equip de Linares acaba de calcular que la contaminació atmosfèrica ha provocat la mort prematura d'unes 93.000 persones a Espanya al llarg d'una dècada. Són els primers estudis amb dades de totes les províncies espanyoles.


Només el diòxid de nitrogen ha estat culpable de 6.085 morts evitables cada any a Espanya, segons un dels treballs, publicat a la revista especialitzada Environment International. "Hi ha hagut una desertització del parc espanyol de vehicles. I els cotxes dièsel són els que més diòxid de nitrogen emeten ". El diòxid de nitrogen, alliberat en la combustió de motors i calefaccions, suposa" greus riscos sanitaris "a empitjorar l'asma i la insuficiència respiratòria, segons alerta l'Organització Mundial de la salut.


Brussel·les té obert un expedient contra Espanya per l'incompliment crònic dels nivells de diòxid de nitrogen, principalment a Madrid i Barcelona. Fa un mes, finalment, la Comissió Europea va decidir no demandar Espanya davant del Tribunal de Justícia de la UE, donant per suficients de moment els plans contra la contaminació presentats pels ajuntaments de Manuela Carmena i Ada Colau.


A les 6.085 morts anuals per diòxid de nitrogen se sumen altres 499 per ozó troposfèric, segons un segon estudi publicat a Atmospheric Environment. L'ozó a nivell de sòl -ingredient de les boires tòxiques característiques de les megalópolis- es forma per una reacció amb la llum solar de les emissions de vehicles i indústries. L'excés d'ozó genera problemes respiratoris, com l'asma, i pot provocar malalties pulmonars. Un tercer treball, publicat l'any passat a la revista especialitzada Environmental Pollution, ha xifrat en 2.683 les morts prematures anuals per la contaminació per partícules en l'aire, també procedents dels tubs d'escapament.



4 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
Inicio: Suscribirme

CONTACTO

Sea Turtle
Inicio: Contact
bottom of page